Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η τέλεια γεωμετρία της φύσης!



Δε χρειάζεται να είσαι λάτρης των μαθηματ(γ)ικών για να τα βρεις ενδιαφέροντα, ούτε να ψάχνεις καθημερινά Φράκταλ για να αποδεικνύεις την υπέροχη συμμετρία της μάνας φύσης. Δείχνουν πολύ τέλεια για να είναι αληθινά, αλλά όντως υπάρχουν στη φύση και στα φυτά από πάντα και είναι παραδείγματα μαθηματικών και φυσικής!!!
 είδος αλόης: Aloe Polyphylla 

Amazon Lily Pad 
Amazon Lily Pad

 Crassula Buddha’s Temple Plant

 Drosophyllum Lusitanicum

 Flowers Like Jeweled Carpet

Ο Γαλιλαίος είχε πει: ¨"Το σύμπαν δεν μπορεί να διαβαστεί παρά μόνο αφού μαθευτεί η γλώσσα του και έχει γίνει εξοικείωση με τους χαρακτήρες με τους οποίους η γλώσσα του είναι γραμμένη. Η γλώσσα του είναι η μαθηματική γλώσσα, και τα γράμματα είναι τρίγωνα, κύκλοι και άλλα γεωμετρικά σχήματα, χωρίς τα οποία συνεπώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να κατανοηθεί έστω και μια λέξη".

 fractal ...λάχανο

 Hoya Aldrichii

 Ludwigia Sedioides

 Pelecyphora Aselliformis

 είδος μπρόκολου, Romanesco Broccoli

 Spiraling Succulent

 Viola Sacculus

 Viola Sacculus

Τον 4ο αιώνα  ο Πλάτων πίστευε πως η συμμετρία στη φύση ήταν απόδειξη των καθολικών μορφών και ο γνωστός κρυπτογράφος Alan Turing έγραψε ένα ολόκληρο βιβλίο προσπαθώντας να εξηγήσει πώς μπορούν να σχηματιστούν τέτοια σχέδια στη φύση.

 ηλίανθος

 καμέλια

 λοβηλία

 ντάλια

ουρά χαμαιλέοντα

παχύφυτο 

σκεπτόμενος κάκτος

Η αλήθεια είναι, πως έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο (λόγω σύνταξης) ασχολιέμαι καθημερινά με τα φυτά και τα λουλούδια μου και οι συμμετρίες που συνεχώς μου αποκαλύπτονται, με αφήνουν άφωνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου